jueves, 12 de junio de 2014

La vida dels Inuit.

LA VIDA DELS INUIT.

La forma de vida tradicional dels Inuit es va veure influenciada pel dur clima i el cru paisatge de la tundra àrtica – des de creences inspirades per històries de l'aurora fins a la pràctiques habitatges fetes de neu. Els Inuit van inventar eines, equips i mètodes que l'ajudaran a sobreviure en aquest medi ambient. 

Geografia
Les comunitats Inuit es troben a l'Àrtic, als Territoris Nord-oest, Labrador i el Quebec, al Canadà, sobre el nivell de la línia d'arbres a Alaska (allà se'ls coneix com inupiat i Yupik), i a Rússia (Yupik). En algunes àrees als Inuit se'ls coneix com "Esquimals", però molts Inuit troben aquest terme ofensiu. La paraula "Inuit" significa "la gent" en l'idioma Inuktitut.

Habitatges dels Inuit
On es troben les comunitats dels Inuit, no hi ha molt material de construcció. No creixen arbres allà, de manera que no es poden construir habitatges de fusta a menys que sigui transportada d'una altra part. No obstant això, durant gran part de l'any, a la part freda, hi ha gran quantitat de neu a la tundra. I resulta ser que la neu pot ser un excel · lent material de construcció. Durant l'hivern, els Inuit viuen en cases rodones fetes de blocs de neu, a les quals se'ls coneix com "iglús". Durant l'estiu, quan la neu es fon, els Inuit viuen en barraques tipus tendes de campanya fetes de pells d'animals estirades sobre un marc.

Transport
Per viatjar d'un lloc a un altre, els Inuit usaven trineus fets d'ossos i pells d'animals, En les aigües de l'oceà Àrtic, s'utilitzaven petites embarcacions per a la cacera trucades caiac;

Aliment
La dieta tradicional consistia gairebé completament de carn. Per a la seva alimetació els Inuit caçaven i pescaven. Les balenes, morses, foques i peixos, eren el producte principal de la seva dieta.


Vestimenta per mantenir calents
La vestimenta tradicional dels Inuit era confeccionada de pell i pelatge animal. Les botes també eren fetes de pell animal. Avui l'estil parca dels seus abrics s'usa al voltant de tot el món i es confeccionen en gran varietat de materials.

Imatge d'una família Inuit: http://goo.gl/7fpHhV

Imatge d'una comunitat Inuit: http://goo.gl/7fpHhV

Imatge d'una noia Inuk: http://goo.gl/7fpHhV

Imatge d'una mare amb el seu fill: http://goo.gl/7fpHhV

Imatge d'una noia Inuk:  http://goo.gl/7fpHhV

Imatge de com caçen els Inuit: http://goo.gl/7fpHhV

Imatge d'un nen Inuk: http://goo.gl/7fpHhV


Conclusions:

Les comunitats de Inuit han tingut una vida bastant dura per les seves circumstancies de vida. El fred, el poc menjar, els pocs recursos, etc. Han sapigut sobreviure, generacions i generacions, per això crec que són una comunitat forta, valenta i unida. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario