martes, 10 de junio de 2014

Formació i origen de les glaceres.

PROCÉS DE FORMACIÓ:

Les Glaceres o Geleres són masses de neu granulada i de gel bisellat i estratificat. S’originen a partir de la transformació de grans acumulacions de neu al llarg del temps, com a conseqüència dels canvis de temperatura i de pressió.

Aquestes acumulacions de neu tenen el seu origen principal en les precipitacions atmosfèriques sòlides (neu o granís) o en d’altres fenòmens com les allaus. A més, han resistit el pas de diferents períodes d’ablació (fusió), contenen gas (bombolles d’aire), substàncies orgàniques (pol·len), i material morrènic procedent de l’erosió (pedres, pols de roca).

La formació i persistència de les glaceres requereixen dues condicions principals:


 1. Temperatures mitjanes anuals inferiors o molt pròximes als 0ºc
 2.que la quantitat de neu caiguda durant l'hivern sigui superior a la que es fon a l'estiu.





TIPUS DE GEL:


-gel lc (baixa temperatura, cúbica de facetes centrades, densitat aproximadament. 0,9)
-gel II (baixa temperatura, ortorròmbica centrat, densitat aproximadament. 1,2)
-gel III (baixa temperatura, tetragonal, densitat aproximadament. 1,1)
-gel V (alta pressió, baixa temperatura, monoclínica de base centrada, densitat aproximadament. 1,2)
-gel VI (alta pressió, baixa temperatura, tetragonal, densitat aproximadament. 1,3)
-gel VII (alta temperatura, alta pressió, cúbic senzilla, densitat aproximadament. 1,7)
-gel VIII (alta pressió, tetragonal centrada, densitat aproximadament. 1,6)
-gel IX (alta pressió, tetragonal, densitat aproximadament. 1,2)
-gel XII (alta pressió, baixa temperatura, tetragonal, densitat aproximadament. 1,3).




PARTS D'UN GLACERA:



CONCLUSIONS: 

Les glaceres són un fenomen natural que cada any va disminuint, es van desfent a causa del escalfament global i la contaminació. Si les glaceres es desfan, provoca un augment d'aigua als mars i oceans.


informació: http://www.xtec.cat/~jdomin11/projecte/glacera.htm
imatges de: http://goo.gl/hJYQs1

No hay comentarios:

Publicar un comentario